130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Guest

γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας.

Χαιρόμαστε την Ισλανδία και θαυμάζουμε την παρουσία της στους διεθνείς στίβους κάθε μορφής, όχι μόνο στον αθλητικό αλλά πάνω απο όλα στον πολιτικοικονομικό.Η Ισλανδία, αυτή η μικρή πανέμορφη χώρα στον Βορειο Ατλαντικό Ωκεανό, έχει βάλει τα γυαλιά σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα σε εμάς εδώ στην υποτίθεται προικισμένη από τη φύση Ελλάδα με την τεράστια ιστορική της κληρονομιά.

γράφει ο Νίκος Γκίκας.

 

Υπάρχουν ακόμη χάρη στη μακροθυμία των πολιτών. Υπηρετούν ένα κόμμα προσωποκεντρικό με αυταρχικές και αλαζονικές συμπεριφορές. Ο επίπλαστος πατριωτισμός τους κατέρρευσε καθώς τοποθέτησαν στη ζυγαριά της εξουσίας τα εθνικά θέματα αψηφώντας τους πολίτες. Όχι δεν υφίσταται διαχωρισμός σε πατριώτες και προδότες. Γραφικότητες. Ο διαχωρισμός είναι ανάμεσα σε τυχοδιώκτες και πολιτικά ευσυνείδητους.

γράφει ο Κωνσταντίνος Λυκογιάννης.

Για να περάσει η κρίση και να καλυτερεύσουν οι συνθήκες της ζωής των Ελλήνων, πρέπει να επέλθει μια αλλαγή. Όχι του πολιτεύματος, ή νομίσματος, ή κυβέρνησης, αλλά του τρόπου που σκέπτεται και αποφασίζει ο Ελληνικός λαός. Γιατί οι αποφάσεις που πάρθηκαν και εκτελέστηκαν μέχρι τώρα, από πολίτες και κυβέρνηση, μπορεί τότε να φαινόταν εύστοχες, αποδείχτηκαν όμως ότι δεν έφεραν τα αποτελέσματα που περιμέναμε. Και τούτο γιατί δεν μετρήσαμε και δεν διαχειριστήκαμε τα πράγματα με τη κοινή λογική αλλά με το θυμικό μας. Να γκρεμίσουμε ό,τι δεν μας αρέσει, ναι, αλλά με τι θα το αντικαταστήσουμε; Έχουμε τα σχέδια, τη, γνώση, τη διάθεση και τα υλικά να χτίσουμε το δικό μας οικοδόμημα; Μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί πως δεν τα είχαμε και επομένως δεν μπορέσαμε.

γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης.

Μελετώντας κανείς το φαινόμενο της γερμανικής εκδοχής του φασισμού, του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει και στον θλιβερό επίλογό του, την περίφημη δίκη της Νυρεμβέργης. Εκεί τον περιμένει μια έκπληξη. Είναι η έκπληξη εκείνη που κατάλαβε τους Αμερικανούς των αρμόδιων στρατιωτικών δικαστικών αρχών, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά με τους κύριους υπεύθυνους της περί τον Α. Χίτλερ εγκληματικής συμμορίας: απέναντί τους είχαν μια δράκα ανθρωπάκια, από τα οποία κανένα δεν τολμούσε να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του – όλα τα εγκλήματα αποδίδονταν στον Α. Χίτλερ. Από την στιγμή που συνελήφθησαν οι πρωτεργάτες των εγκλημάτων του χιτλερισμού και αντιλήφθηκαν ότι θα λογοδοτήσουν σε διεθνές δικαστήριο συμπεριφέρονταν όπως ο τελευταίος κακομοίρης απλός Γερμανός που είδε μαζί με το “σπίτι του” να συντρίβεται και το… χιλιόχρονο Ράιχ, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Α. Χίτλερ.

γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης.

Ο φιλελευθερισμός και κατ΄ επέκταση ο καπιταλισμός αποτέλεσαν τους καρυοθρασύστες του κομμουνισμού. Έτσι, οι απανταχού κομμουνιστές είναι φυσικό και επόμενο να έχουν... προηγούμενα με το σύστημα που τους διέλυσε. Για την ακρίβεια, ο κομμουνισμός διαλύθηκε εκ των έσω από τη φτώχεια, τη μιζέρια, την αναξιοπρέπεια του ανθρώπου και τη διαφθορά των κομισάριων. Είναι γνωστό το σλόγκαν των κομμουνιστών ότι "ο καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο". Αρκεί μια σύγκριση του δυτικού κόσμου με το πρώην ανατολικό μπλοκ για να καταλάβουν τις διαφορές...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL