130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 10:25

Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

  Θάνος Καλαμίδας

γράφει ο Θάνος Καλαμίδας.

Υπάρχουν δυο λαϊκές εκφράσεις που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν την ζωή στην Ελλάδα. Η μια είναι το: «Παναγία βοήθα», που ΔΕΝ ακολουθεί το «σ’ ευχαριστώ θέ μου», γιατί αυτό χάθηκε κάπου πριν ή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με την Θάνου και τον Κεντέρη. Η άλλη, αυτή η πιο πνιγερή είναι το: «κάθε φέτος και χειρότερα».

 

Η πρώτη έκφραση είναι οδυνηρή από την άποψη ότι «Παναγιά βοήθα» γιατί η …χείρα δεν μπορεί πια να κινηθεί στην Ελλάδα. Την χείρα του …συν Αθηνά, την έκοψαν νταβατζήδες της τσέπης και της αξιοπρέπειας μας μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Η δεύτερη απλά επικυρώνει την πρώτη μπροστά στο αναπόφευκτο. Εφέτος θα είναι χειρότερα.

thanoraf-ai-vasilis-paidakiΔεν είναι θέμα προσωπικού πεσιμισμού γιατί και να πεις ότι ο Αλέξης λέει την αλήθεια και το τέλος του τούνελ φαίνεται κάπου εκεί στο πολύ βάθος ή ότι θα βγει ο Κυριάκος και να σου η σωτήρια, είναι τέτοια η κατάσταση παντού που νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο κέντρο μιας τέτοιας καταιγίδας που δεν ξέρεις αν θα σου ρίξει το σπίτι καμιά αστραπή, καμιά βόμβα ή κανένας πλειστηριασμός. Δεν ξέρεις αν πρέπει να φοβάσαι τον κακό τον λύκο, τον Τσακαλώτο ή τον και …σύμμαχο Τραμπ.

Το 2017 πρόσφερε πολλές πίκρες. Πολλούς φόρους, πολλές ελλείψεις, καμιά αλλαγή σε αμαρτίες που κουβαλάει η Ελλάδα από τότε που στήθηκε (ή την έστησαν) σαν κράτος και βέβαια στο τέλος πετάχτηκε στον …λαό και μια πικρή ελεημοσύνη έτσι για να μην ξεχνάμε ότι αυτός ο πάτος της αξιοπρέπειάς μας τελειωμό δεν έχει.

Επίσης το 2017 πρόσφερε Τραμπ, Brexit με τους πάντες στην Ευρώπη ακόμα να τρέχουν, Ισλαμικά Χαλιφάτα και Σουλτάνους ντεμέκ εκ Τουρκίας. Πρόσφερε επίσης Κορεάτες τρελούς, Ρώσους ψυχασθενείς, Ευρωπαίους φασίστες. Ό,τι μπορεί να εξάγει ο καθένας. Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

Κι εδώ, εσωτερικά και προς το τέλος σου πετιέται κι ένα Μακεδονικό. Όχι γιατί καίγεται κανένας για τον αν η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά καλό θα ήταν να κλείνουν κάποιες πληγές στα γρήγορα πριν ανοίξει η μεγάλη που όλοι περιμένουν. Βλέπετε, τώρα που οι Γερμανοί ανέλαβαν από τους Αμερικανούς που είχαν αναλάβει από τους Εγγλέζους, που πήραν από τους Τούρκους που τα βρήκαν από τους Ρωμαίους, καλό θα ήταν τα Βαλκάνια να το βουλώσουν και να μην μιλάνε. Γερμανική πειθαρχεία.

Το 2017 πρoσέφερε πείνα και προσφυγιά, προσέφερε θάνατο κι αρρώστια. Κάθε φέτος και χειρότερα, θυμάστε; Μόνο που το χειρότερα έχει φέρει και μια παγκόσμια χαράδρα που μεγαλώνει κάθε λεπτό της ώρας που περνάει. Τώρα δεν μιλάμε για ταξικό χάσμα, για απόσταση πλουσίων και φτωχών, τώρα μιλάμε για χίλιους, δυο, άντε είκοσι χιλιάδες ανθρώπους που κρατάνε στα συρτάρια τους τον πλούτο ολόκληρης της Γης. Άντε 20,000 κρατάνε τον πλούτο 7,600,000,000 (7,6 δισεκατομμυρίων) ανθρώπων.

Στην Ελλάδα πόσοι είναι οι Νταβατζήδες, οι Μπόμπολες και οι Μαρινάκηδες; Άντε μαζί με τα δουλικά τους, τους μπάτσους, πολιτικούς, δικαστικούς και τους πιστούς τους Χρυσαυγήτες να είναι 5,000. Λέμε τώρα και πάντα μαζί με τα δουλικά. 10,750,000 (10,75 εκατομμύρια) ο πληθυσμός της Ελλάδας. Πόσο θα αντέξουν; Μια σπίθα λείπει. Η μήπως θα τους σώσουν οι αγορές;

Σου λέει ο Αλέξης …να βγούμε στις αγορές και του λες: ποιες αγορές; Στις τράπεζες ζητιανεύοντας δανεικά με τοκογλυφικά επιτόκια για να πληρώσουμε τα δανεικά που εσύ και οι όμοιοι σου τρώτε εδώ και διακόσια σχεδόν χρόνια; Για πόσο μαλάκες μας έχεις ρε Αλέξη; Αλλά εκεί, το να βγούμε στις αγορές φαίνεται ότι είναι ο αυτοσκοπός της κάθε ελληνικής κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια. Μας λείπει που δεν δανειζόμαστε για να τρώνε οι νταβατζήδες.

2018 λοιπόν. Μεταξύ του να βγούμε στις αγορές και να κάνει κανένα παγκόσμιο πόλεμο ο τρελός από την Αμερική τι μας περιμένει, ε; Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

Apotamieuw

Αν θα μπορούσε να είναι ενδεικτικό, δυο γεγονότα των τελευταίων ημερών για το που βρισκόμαστε και πως δείχνει αυτό που έρχεται.

Το πρώτο, στο που βρισκόμαστε: Συνελήφθη γιατί έσβηνε από τοίχο συνθήματα μίσους των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, κρατήθηκε με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς σε …τοίχο αλλά αφέθηκε ελεύθερος αντί να περάσει από αυτόφωρο γιατί είναι …δικηγόρος! Όλο το παράλογο του ελληνικού κράτους αλλά και η ιδιαιτερότητες του Έλληνα φιλότοιχου, φιλοαβγών μπάτσου και του αντίστοιχα συντεχνιακού άνευ πόθεν αίσχος δικαστικού.

Το δεύτερο, γι αυτό που έρχεται: Θύμα βανδαλισμού έπεσε γλυπτό που τοποθετήθηκε στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου. Το γλυπτό προκάλεσε αντιδράσεις από την ημέρα που στήθηκε με κάποιους να κάνουν λόγο για προσβολή χριστιανικών ηθών, στοιχεία σατανισμού και μαύρης μαγείας. Το ζήτημα του γλυπτού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, με αποκορύφωμα τον προχθεσινό βανδαλισμό του, όταν κάποιοι πέταξαν λευκή μπογιά.

Αυτοί ΔΕΝ είναι μια μικρή μειονότητα, είναι αυτοί που έχουν απλώσει Ελληνόμετρο και thisisSpartaμέτρο, είναι αυτοί που βάλανε τον Βορίδη, τον Άδωνι και τους ναζιστές στη Βουλή, είναι αυτοί που καμάρωναν τον Σαμαρά λυτρωτή και είναι αυτοί που αύριο θα κάνουν τον Κούλη Μαρέβα πρωθυπουργό. Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας εύχομαι - πάντα σε επίπεδο ατομικό - το 2018 να σας βρει και να περάσει με υγεία, με πολλές προσωπικές ευτυχισμένες στιγμές, με όσο γίνεται λιγότερες δυσκολίες, με λογαριασμούς πληρωμένους, την θέρμανση αναμμένη, με φαγητό πάντα στο τραπέζι και με έστω λίγα λεφτά στην τσέπη.

Καλή χρονιά σε όλους μας και …Παναγιά ΒΟΗΘΑ!

ΥΓ1. Όταν λέει το Ντοράκη, αν δεν συμφωνούν στην κυβέρνηση για το Μακεδονικό να παραιτηθούν τι εννοεί η ποιήτρια; Ότι τώρα δικαιώνεται ο Σαμαράς για το 1993; Το Μητσοτακέικο δικαιώνει τον Αντωνάκη μέσω Καμμένου;

ΥΓ2. Τα Ελληνικά ΜΜΕ πάντα πιστά στις φασιστικές αρχές των νταβατζήδων εκδοτών τους, πριμοδοτούν ρατσισμό τους Χρυσαυγήτες μέσω μερίσματος.

***********************************

Το να συνεχίζεις να ακούς, να βλέπεις, να διαβάζεις και να πληρώνεις Μαρινακήδια κωλόφυλλα και κωλοκάναλα για να παραμυθιάζεσαι και να γεμίζεις μίσος είναι επιλογή ΣΟΥ.

***********************************

Με Άγιο-Βασιλιάτικες σκέψεις σήμερα το σκίτσο του Θάνου Ραφτόπουλου που μου κρατάει παρέα.

***********************************

Για όσους ξεχνάνε, στη φωτογραφία αυτή ήταν η χρονιά που μας πέρασε. 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα άρθρα του Θάνου Καλαμίδα!


 

1-year-yellow-xmas


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 11:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

 Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας

Θάνος Καλαμίδας, ένας Έλληνας στο Παρίσι και στο Λονδίνο και στο Βερολίνο και στο Τόκιο και τελευταία στο Ελσίνκι. Για εικοσαετία ελεύθερος σκοπευτής και αναλυτής για Βρετανικά μέσα με ανταποκρίσεις από τη Νότια Αφρική μέχρι την Κίνα, από την Νικαράγουα μέχρι το Σουδάν. Τα τελευταία χρόνια αναλυτής για Σκανδιναβικά, Βρετανικά και Γαλλικά έντυπα σε θέματα που κυρίως αφορούν την ευρωπαϊκή κοινότητα.