130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 07:54

Επιταγή της κοινωνίας μας

  Ρένος Αρβανίτης

γράφει ο Ρένος Αρβανίτης.

Στα χρόνια της κρίσης βιώσαμε ως κοινωνία καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, μιας και η πορεία της χώρας την προηγούμενη 30κονταετία τουλάχιστον, φαινόταν να είναι αντιστρόφως ανάλογη…

 

Οκτώ χρόνια με μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μειώσεις στις συντάξεις, ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στους αυταπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, αύξηση φόρων. Επιβολή ΕΝΦΙΑ και πολλά ακόμη που όχι μόνο μείωσαν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, αλλά οδήγησαν μεγάλο μέρος του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας.


Apotamieuw

Κομμάτι που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε όρθιος στην χώρα μας ο θεσμός της οικογένειας, που τόσο ενοχλεί ορισμένους.


Γονείς και παππούδες παρά τις μειώσεις των εισοδημάτων τους, κράτησαν-κρατούν όρθια τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που παρ’ ότι ενηλικιώνονται δεν μπορούσαν-δεν μπορούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας είτε εργάζονταν-εργάζονται, με ελαστικές σχέσεις εργασίας με πενιχρά εισοδήματα (250, 309, 360 ή 410 ευρώ για 4ωρη, 5ωρη, 6ωρη ή 8ωρη εργασία). Με τα παράδοξα όμως της εγχώριας οικονομίας να μην σταματούν εδώ, αφού την ίδια «ώρα» οι τιμές των βασικών αγαθών σε καμία περίπτωση δεν μειώθηκαν!


Άρα μειωμένο εισόδημα, αυξημένα φορολογικά βάρη και σταθερές (στην καλύτερη περίπτωση) τιμές. Και οι πολίτες να καλούνται να ανταπεξέλθουν στην παραπάνω «εξίσωση» της καθημερινότητας.


i-ekseliksi-ton-katotaton-misthon-se-xores-tis-europaikis-enosis-miniΜετά από οκτώ χρόνια λοιπόν, η πολιτική τάξη της χώρας οφείλει να ανατάξει αυτό το σκηνικό. Η Ελλάδα άλλωστε είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα της ευρωζώνης με μειώσεις μισθών τα τελευταία έτη. Ενώ χώρες όπως η Ισπανία, που βρέθηκαν έστω και σε μικρότερο βαθμό στον «κυκλώνα» της οικονομικής κρίσης, προαναγγέλλουν αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2018 κατά 4%.


Σε καμία περίπτωση δεν λέω να κατρακυλήσουμε ξανά στις ανέξοδες παροχολογίες και τα μεγάλα «θα» του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (για να μην ξεχνάμε τι σημαίνει το ακρωνύμιο… του κυβερνώντος κόμματος), αλλά αυτά τα θέματα πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα του δημόσιο διαλόγου και μάλιστα σε πρώτο πλάνο. Είναι ανάγκη για το σύνολο των μικρομεσαίων στρωμάτων της πατρίδας μας. Είναι ΕΠΙΤΑΓΗ της κοινωνίας μας.yellow-1-year


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Δεκέμβριος 2017 11:20

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Ρένος Αρβανίτης

Ρένος Αρβανίτης

Ο Ρένος Αρβανίτης γεννήθηκε το 1985.

Έκανε τα πρώτα του σχολικά βήματα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) για να συνεχίσει στο 1ο Γυμνάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας και να ολοκληρώσει τον κύκλο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο 1ο Λύκειο της Νέας Ιωνίας.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου φοίτησε από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Φεβρουάριο του 2008.

Tον Ιούνιο του 2008 αποφοίτησε επίσης από την ιδιωτική σχολή, Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό από τον Σεπτέμβριο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010 στις υπηρεσίες ΚΕΦΝ (Κέντρο Εφοδιασμού Ναυτικού) και ΔΥΚ (Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών).

Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα Μ.Μ.Ε.