130x180 books

130x180 monopati

130x107mathisi

130x300 unicef

 
130x180 amnesty

130x130 warchild


130x130 reporters

130x180 doctors sans


130x180 warchild

130x180 apopseis


130x130 cancer

130x180 twitter

130x300 books

 

 

Διαφήμιση
Κυριακή, 05 Νοέμβριος 2017 17:07

Φακέλωμα πολιτών στον Δήμο Βριλησσίων

  Γιάννης Πισιμίσης - Δ.Σ. Βριλησσίων

γράφει ο Γιάννης Πισιμίσης.

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα εξελίσσεται η υπόθεση «φακελώματος» πολιτών στον Δήμο Βριλησσίων, καθώς εταιρεία αγνώστων στοιχείων καλούσε συγκεκριμένους δημότες προσπαθώντας να υποκλέψει προσωπικά τους δεδομένα που σχετίζονταν με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Άγνωστο προς το παρόν για λογαριασμό ποιου διενεργούνταν οι παράνομες «δημοσκοπήσεις», μέσω των οποίων επιχειρήθηκε πρωτόγνωρο για τα δημοκρατικά ήθη φακέλωμα.

 

Στις κλήσεις καλούνταν οι ερωτώμενοι, στους οποίους απευθυνόταν η εταιρεία με το ονοματεπώνυμό τους (κάτι προφανώς παράνομο), να απαντήσουν για τις εκλογικές τους προτιμήσεις στις τελευταίες δημοτικές εκλογές καθώς και για την πρόθεση ψήφου στις επόμενες. Ανάμεσα στις δύο ερωτήσεις μεσολαβούσαν άλλες, κατευθυνόμενες και προσχηματικές, που σχετίζονταν με την εικόνα που έχουν οι δημότες για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου. Το γεγονός αυτό αφενός συνιστά παράνομη και αντισυνταγματική πρακτική , καθώς παραβιάζει θεμελιώδη συνταγματικά και πολιτικά δικαιώματα, όπως αυτό της μυστικής ψήφου, και αφετέρου πρόκειται για παραβίαση βασικών και ευαίσθητων ατομικών δικαιωμάτων, όπως αυτό της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

ApotamieuwΟι τακτικές αυτές θυμίζουν τις πλέον σκοτεινές εποχές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, με παρακρατικές μεθόδους αστυνομικού κράτους και προφανώς τα ερωτήματα που εγείρονται είναι αμείληκτα:

Ποιος έδωσε την εντολή για την διενέργεια αυτών των τηλεφωνημάτων και μάλιστα υπό την πρόφαση δήθεν δημοσκόπησης;

Η εταιρεία αυτή τελεί υπό καθεστώς νομιμότητας; Ποιος και πώς χρηματοδότησε την συγκεκριμένη έρευνα; Ποια λίστα ή ποιος ονομαστικός κατάλογος χρησιμοποιήθηκε; Προφανώς αυτή η λίστα περιέχει απόρρητα προσωπικά δεδομένα, όπως τηλέφωνα, ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις. Από πού μπορεί να διέρρευσε μία τέτοια λίστα; Είναι νόμιμη η διακίνηση τέτοιων λιστών;

Γιατί η δημοτική Αρχή Βριλησσίων δεν έχει δώσει ακόμα καμία απάντηση για το θέμα; Γιατί δεν έχει κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας προκειμένου να προστατέψει τους δημότες; Ποιος οφελείται από την διενέργεια αυτής της «δημοσκόπησης»;

Ήδη πάντως έχει δημιουργηθεί αναστάτωση από την πλευρά των πολιτών που δέχθηκαν τα συγκεκριμένα τηλεφωνήματα, οι οποίοι βρέθηκαν στην ιδιαίτερα δυσάρεστη και αμήχανη θέση να ακούν κάποιον να προφέρει το ονοματεπώνυμό τους, την διεύθυνσή τους και έπειτα να ρωτούνται για τα πολιτικά τους πιστεύω, με κάποιους από αυτούς να σκέφτονται την προσφυγή στη δικαιοσύνη. Περιμένουμε, φυσικά, την πολιτεία να παρέμβει άμεσα ώστε να διαφυλάξει το κύρος του κράτους δικαίου καθώς και την δικαιοσύνη να αποκαταστήσει την νομιμότητα, εκθέτοντας αυτούς που παίζουν σκοτεινά παιχνίδια εις βάρος των δημοτών και της δημοκρατικής τάξης.

 

 

miles-n-more

Προσθήκη νέου σχολίου

Το apopseis δημοσιεύει όλα τα σχόλια, πλην των υβριστικών. Τα σχόλια εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα τους και δεν υιοθετούμε τις θέσεις που εκφράζονται σε αυτά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο apospeis @ apopseis.gr


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Γιάννης Πισιμίσης - Δ.Σ. Βριλησσίων

Γιάννης Πισιμίσης - Δ.Σ. Βριλησσίων

Ιωάννης Χ. Πισιμίσης

Πολιτικός Επιστήμονας - Κοινωνιολόγος

            Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και κατάγεται από την Αρκαδία και το Λασίθι. Είναι απόφοιτος της σχολής Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ΕΚΠΑ. Είναι μέλος της Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης. Αρθρογραφεί συχνά στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων από το 2010, Αντιδήμαρχος Παιδείας Βριλησσίων (2012 -2014), εκπρόσωπος στην Περιφερειακή ‘Ένωση Δήμων Αττικής (2011 -2014). Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά όντας ιδιοκτήτης της εταιρείας «Φιλέματα Κρήτης».